Сайдік у статусі “екс” визнав Росію стороною “конфлікту” в Україні

 

Колишній представник ОБСЄ в Тристоронньої контактній групі Мартін Сайдік визнав, що Росія – сторона конфлікту на Донбасі.

Як повідомляє “Новинарня“, про він сказав в інтерв’ю російському “Комерсанту”.

“Якщо подивитися на Мінські угоди, на те, як вони підписані в оригіналі, ви побачите підписи Хайді Тальявіні, Леоніда Кучми і Михайла Зурабова. Потім пропущено відстань – і є Захарченко і Плотницький. Чому нагорі Україна і Росія? Вони хіба не сторони конфлікту? Саме тому вони стоять нагорі. І є один посередник – ОБСЄ “, – заявив Сайдік.

При цьому він додав, що Росія не виконує свою частину зобов’язань згідно з Мінськими угодами, навіть якщо розглядати її як посередника в ТКГ, як вважають в Кремлі.

“Візьмемо останній закон так званої “ЛНР” про так званий “кордон” про те, що державний кордон – це вся область. Чи вважає Росія, що це сумісно з Мінськими угодами, в яких йдеться про окремі райони Донецької і Луганської областей? Де тут посередництво Росії? Це хіба відповідає Мінським угодами? Ні! Де голос Росії? Посередник іноді зобов’язаний говорити відкрито. Якщо він мовчить, то є припущення, що він згоден. Це тільки один приклад”, – сказав він.

“Посередник не може бути на чиємусь боці. Якщо ви читаєте звіти спільної моніторингової місії, то 80-90% відмов у доступі (спостерігачам – Н.) доводиться на так звані республіки. Де тут посередництво Росії? Якщо хтось посередник, то він повинен діяти як посередник. А якщо посередник на одній стороні, то він не посередник, а “односторонник”, – підкреслив Сайдік.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з главою ОБСЄ: вимагає присутності місії на кордоні з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна