Зеленський зустрівся з главою ОБСЄ: вимагає присутності місії на кордоні з РФ

 

Президент Володимир Зеленський обговорив з прем’єр-міністром, міністром європейських і закордонних справ Республіки Албанія та чинним головою ОБСЄ Еді Рамою питання розширення мандата місії ОБСЄ в Україні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 січня, передає пресслужба офісу президента.

Зазначається, що Зеленський нагадав про домовленості на “нормандській зустрічі” про кілька позицій щодо ОБСЄ, які допоможуть у досягненні миру на Донбасі.

Йдеться про:

  • цілодобову роботу Спеціальної моніторингової місії;
  • збільшення кількості спостерігачів на підконтрольній Україні території та на окупованій;
  • доступ ОБСЄ на ділянки, де не відбулося розведення сил.

“Дуже важливо — це робота ОБСЄ у форматі 24/7 на всій території Донбасу, включно зі спостереженням на українсько-російському кордоні. І вкрай необхідно, щоб там були створені умови для безпеки спостерігачів. Це важлива гуманітарна місія”, — наголосив Зеленський.

Еді Рама, як повідомляється, погодився, що такий формат допоможе отримувати більш точні дані спостереження, а також наголосив, що Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ слід посилити.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні з албанським дипломатом зустрічався міністр закордонних справ Вадим Пристайко й анонсував відкриття українського посольства в Тирані.

Читайте також:
Україна пропонує посилити місію ОБСЄ на Донбасі, – Пристайко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна