Рада звільнила “слугу народу” Яременка з посади голови комітету

 

Верховна Рада звільнила Богдана Яременка з посади голови комітету ВР з питань зовнішньої політики.

Як передає “Новинарня“, за відповідний проєкт постанови проголосували 317 народних обранців на засіданні у п’ятницю, 17 січня.

Документ про внесення змін до постанови Верховної Ради “Про обрання голів, перших заступників, заступників голів, секретарів, членів комітетів Верховної Ради України дев’ятого скликання” №2751 доповів голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи парламенту Сергій Кальченко.

“Відкликати Яременка Богдана Васильовича з посади голови Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва згідно з поданою ним заявою, обрати Мережка Олександра Олександровича головою Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, увільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань правової політики”, – йдеться у тексті постанови.

Нагадаємо, раніше Богдан Яременко у соцмережі повідомив, що написав заяву про складення повноважень на тлі секс-скандалу навколо його особи.

Водночас депутат уточнив, що передасть заяву голові парламенту “лише коли і якщо рішення про  відставку прийме фракція партії “Слуга народу”.

Варто відзначити, що зараз публікація про відставку з Facebook-сторінки Яременка видалена.

Як писала “Новинарня“, журналісти сфотографували у Верховній Раді, як Яременко, під час роботи в сесійній залі, домовляється в мережі про секс-послуги.

Ідеться про листування Богдана Яременка в месенджері з жінкою на ім’я Аліна про сексуальні послуги, їх вартість ($100) та умови. Фото спілкування нардепа у смартфоні, зроблене з балкона сесійної зали ВР, оприлюднило 30 жовтня інтернет-видання “Буквы”.
Згодом сайт надав інші приклади інтимного спілкування Яременка з жінками у месенджерах під куполом парламенту.

Реагуючи на закиди, Богдан Яременко заявив, що це листування було спланованою провокацією з його боку для “перевірки” журналістів. Він висловив таку версію у відповідях на запитання ЗМІ в кулуарах Ради та написав про це на сторінці у Facebook. Проте невдовзі депутат видалив цей допис зі своєї сторінки.
Також Яременко відкинув пропозицію пройти поліграф з цього приводу.

Ще через деякий час нардеп вибачився перед родиною (дружина і двоє дітей – “Н”)президентом, фракцією та виборцями за згадане листування

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія у коментарі журналістам тоді заявив, що бачить три варіанти розв’язання питання з Яременком: депутат має покинути посаду голови Комітету ВР з питань зовнішньої політики, його виключать із фракції або він добровільно відмовиться від мандата.

Фракції проєвропейської опозиції закликали до відставки Яременка.

Читайте також:
“Швидко ви, хлопці, біжите до прірви”: Казанжи про політику нової влади

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна