У Миколаєві розвели мости, щоб випустити зремонтований десантний корабель. ФОТО

 

Середній десантний корабель ВМС України “Юрій Олефіренко” вийшов з акваторії ДП “Миколаївський суднобудівний завод” після виконання ремонтних робіт.

Щоби пропустити корабель у Миколаєві розвели одразу три мости – Південнобузький, Інгульський та пішохідний понтонний через річку Інгул, повідомляє “Укрінформ” у четвер, 16 січня.

Корабель мав вийти з заводу ще 26 листопада минулого року. Потім дата його виведення переносилася ще кілька разів без пояснення причин.

Під час виходу корабля на дорогах міста утворилися затори, але після зведення мостів рух відразу почали відновлювати.

За інформацією генерального директора заводу Валерія Калашникова, на судні виконано комплекс робіт, зокрема на головних і допоміжних двигунах. Також відремонтували десантну апарель та виконали інші роботи. Їх вартість не розголошується.

Розведення мостів Миколаїв Розведення мостів Миколаїв 2 Розведення мостів Миколаїв 3
<
>
Фото: mycity.mk.ua

Десантний корабель “Юрій Олефіренко” був побудований ще для радянського флоту в Гданську (Польща) в 1971 році. Це один з небагатьох кораблів, який брав участь в реальних бойових діях: в складі Середземноморської ескадри він брав участь в ізраїльсько-арабському конфлікті 1973 року.

З початку 90-х був у складі ВМС України під назвою “Кіровоград”.

Після окупації Криму корабель був переведений до Одеси, зараз базується в Очакові. У 2016 році перейменований на честь капітана 1-го рангу ВМС України Юрія Олефіренка, який загинув в збройному конфлікті на сході України.

Читайте також:
До військових моряків у Маріуполі прийшли колядувати бійці 10 огшбр. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна