Нардепка Устінова подала до суду на Рябошапку через бездіяльність Офісу генпрокурора

 

Народна депутатка від фракції “Голос” Олександра Устінова подала до суду через бездіяльність Офісу генерального прокурора та його очільника Руслана Рябошапку.

Про це вона написала у череду, 15 січня, у фейсбуці.

Вона зазначила, що за півтора місяці Офіс генпрокурора так і не вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань її з колегою Ольгою Стефанишиною заяву про погрози.

Йдеться про вислів з боку заступника директора фармкомпанії “ІнтерХім” Олександра Чумака (який раніше був радником міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької, – “Н”), який на засіданні парламентського комітету сказав на адресу депутаток, що їм треба “відбити бошки”.

“За законом, Офіс генпрокурора зобов’язаний зареєструвати цю заяву протягом 24 годин. Минуло півтора місяця, і нам просто прислали відписку про те, що передають нашу заяву одне одному по колу, але не реєструють”, — написала вона.

Устінова також зазначила, що запитувала про це у міністерки охорони здоров’я Зоряни Скалецької.

“Каже (Скалецька, – “Н”), що не бачила і нічого про це не знає. Прямо епідемія якась глухоти, сліпоти й порушення законів”, — йдеться у повідомленні.

Як писала “Новинарня“, народна депутатка від фракції “Голос” Олександра Устінова ще 28 листопада подала заяву до Генеральної прокуратури через ймовірні погрози з боку заступника директора фармкомпанії “ІнтерХім” Олександра Чумака, який раніше був радником у МОЗ.

Під час розгляду профільним комітетом законопроєкту №2089, який передбачає зниження цін на ліки в Україні, Чумак заявив: “Давайтє начінайтє, бо я щас їм бошкі атаб‘ю””.

Як писала “Новинарня“, нещодавно прессекретарка президента Зеленського, Юлія Мендель, заявила, що депутати від фракції “Слуги народу” постійно потрапляють в скандали і це “цілком нормально”.

Читайте також:
“Слуга народу” Василевська-Смаглюк закликала “приглушити свободу слова”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна