Імпічмент Трампа: розвідка США оприлюднила нові докази у справі

 

Комітет із питань розвідки Палати представників США оприлюднив нові свідчення у справі імпічменту Дональда Трампа.

Про це повідомляють на сайті комітету у вівторок, 14 січня.

Нові докази отримали після свідчень від Льва Парнаса — американського бізнесмена українського походження, пов’язаного з адвокатом Рудольфом Джуліані. Парнас виклав нові факти тиску на експосла США в Україні Марі Йованович та спроби особистого захисника Трампа зустрітися з президентом України.

Докази уже передали в Сенат США, де найближчим часом має розглядатися імпічмент Дональда Трампа. Серед переданих комітетом матеріалів — записи телефонних дзвінків і копії листування, які конгресменам надав Лев Парнас.

Частина з них містить персональні дані, а тому не підлягатиме оприлюдненню.

Зокрема, Парнас надав нотатки, зроблені на аркушах, які видають у готелі Ritz-Carlton у Відні, де містяться такі слова: “… змусь Зеленського оголосити, що справу Байдена будуть розслідувати”, “налагодь спілкування із Зеленським без (Пінчука і Коломойського)”.

Як писала “Новинарня“, колишній віцепрезидент США Джо Байден відповів відмовою на виклик Сенату США дати свідчення на слуханнях щодо можливого покарання президента Дональда Трампа, якому раніше оголосили імпічмент.

Нагадаємо, палата представників США, у якій опоненти Трампа мають більшість, нещодавно прогнозовано схвалила імпічмент президенту Трампу щодо заявлених порушень з його боку – перевищення влади у тиску на Україну і перешкоджання діяльності Конгресу. Президента США зокрема, звинувачують у тому, що він шантажував президента Володимира Зеленського, вимагаючи від України розпочати розслідування  проти Джо Байдена та його сина Хантера.

Читайте також:
Трамп скаржиться на “українське втручання” у вибори в США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна