Трамп скаржиться на “українське втручання” у вибори в США

 

Президент США Дональд Трамп знову розкритикував демократів, які ініціювали процедуру імпічменту та назвав висунуті йому звинувачення безпідставними.

Про це у понеділок, 13 січня, повідомляє “Новинарня” з посиланням на Twitter Трампа.

Американський лідер також згадав про “українське втручання” у вибори в США.

“Палата представників США розслідує походження скарги інформатора в українській справі. Генеральний інспектор Розвідувального співтовариства Майкл Аткінсон зіткнувся з серйозними питаннями. Демократи, знаючи, що генеральний інспектор – головна проблема, не опублікували його свідчення”, – написав Трамп.

За його словами, це виглядає так само, як все, що “ми вже бачили”, від російського втручання до українського втручання, яке стало обманом із імпічментом.

“Потрібно отримати відповіді генерального інспектора до п’ятниці, тому що це той хлопець, який підпалив запал. Так що, коли він хоче очистити своє ім’я, нехай доведе, що його офіс некомпетентний. Генеральному інспектору не були потрібні докази”, – наголосив очільник Білого дому.

Нагадаємо, палата представників США, у якій опоненти Трампа мають більшість, нещодавно прогнозовано схвалила імпічмент президенту Трампу щодо заявлених порушень з його боку – перевищення влади у тиску на Україну і перешкоджання діяльності Конгресу. Президента США зокрема, звинувачують у тому, що він шантажував президента Володимира Зеленського, вимагаючи від України розпочати розслідування  проти Джо Байдена та його сина Хантера.

Читайте також:
У новорічну ніч Трамп критикував Меркель й Макрона за брак допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна