Теракт під Волновахою: прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт

 

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо громадянина, який, за версію слідства, вчинив теракт під Волновахою, де загинули 12 осіб.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 13 січня, в роковини теракту, інформувала  пресслужба офісу генерального прокурора

“За версією слідства, терористичний акт вчинили бойовики так званого “реактивного дивізіону “Ангели аду” 5-ої окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу “ДНР” під керівництвом “командира-куратора” 5-ої окремої мотострілецької бригади 1 АК “ДНР” полковника збройних сил РФ громадянина цієї держави”, – йдеться у повідомленні.

Обвинувальний акт щодо громадянина України направили для розгляду за спеціальною процедурою. Мається на увазі заочний розгляд справи.

Досудове розслідування щодо іншого виконавця, громадянина Росії, зупинено у зв’язку з розшуком підозрюваного.

Суд виніс ухвалу, якою надав дозвіл на його затримання та доставку до суду для застосування до нього запобіжного заходу.

Як інформувала “Новинарня“, Служба безпеки України у березні 2017 року звітувала, що встановила причетність до злочину полковника збройних сил Росії Анатолія Сінельнікова на прізвисько “Захар” та т.зв. військового комісара Докучаєвська Юрія Шпакова. 

Як відомо, 13 січня 2015 року о 14:15 з боку Докучаєвська (непідконтрольна територія ОРДО) з реактивних систем залпового вогню “Град” було обстріляно блокпост №5 на трасі Маріуполь-Волноваха -Донецьк.
Унаслідок розриву снаряда від численних осколкових поранень у салоні автобуса Донецьк- Златоустівка загинули 10 мирних жителів, ще дві людини померли в лікарні; 18 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Трагедія була кваліфікована українськими правоохоронцями як теракт.

Читайте також:
Треті роковини Волновахи: в окупованому Докучаєвську розклеїли листівки-вибачення ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна