Треті роковини Волновахи: в окупованому Докучаєвську розклеїли листівки-вибачення ФОТО

13 січня в окупованому Докучаєвську на Донеччині з’явилися листівки із вибаченням за вбивство 12 людей унаслідок обстрілу бойовиками “ДНР” пасажирського автобуса рівно три роки тому.
Про це повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Сьогодні сумна річниця. 13 січня 2015 року терористи розстріляли рейсовий автобус “Златоустівка — Донецьк”. Автобус потрапив під вогонь цілої батареї реактивних систем залпового вогню “Град”. Батарея стріляла з боку Докучаєвська. Окупованого міста. В автобусі загинуло 12 людей, 18 зазнало поранень. Ми пам’ятаємо цей день. Але, виявляється, не тільки ми”, – написав журналіст.

Цаплієнко оприлюднив кілька фото із зображеннями листівок з вибаченнями за цей злочин на стінах у Докучаєвську.
Замість підпису на листівках можна побачити символіку провідних сепаратистських організацій ОРДО – “Донецька республіка”, яку очолює ватажок “ДНР” Олександр Захарченко, та “Молода республіка”.

“Що це, каяття чи спецоперація? Я маю лише три фотодокази. Але листівок було багато. На стінах «хрущовок», на парканах, на порталах офіційних будівель. Їх бачили на Театральній та Центральній, на Леніна, на Жовтневій та Незалежності”, – зазначив Андрій Цаплієнко.

Він повідомив, що бойовики зривали листівки на вулицях Мельникова, Куйбишева та Свердлова, однак люди встигли прочитати та сфотографувати їх.

“Хто ж ризикував життям, аби розвісити ці листівки? Можливо, проукраїнські партизани на окупованій території. А, можливо, просто звичайні люди. Які довгі роки чекають на повернення України. І пам’ятають все”, – розмірковує журналіст.

Читайте також:
СБУ назвала причетних до обстрілу “градами” автобуса під Волновахою. ВІДЕО

Юрфірма Гавриша подала позов проти України й Росії за Волноваху

Як відомо, 13 січня 2015 року о 14:15 з боку Докучаєвська (непідконтрольна територія ОРДО) з реактивних систем залпового вогню “Град” було обстріляно блокпост №5 на трасі Маріуполь-Волноваха -Донецьк.
Унаслідок розриву снаряда від численних осколкових поранень у салоні автобуса Донецьк- Златоустівка загинули 10 мирних жителів, ще дві людини померли в лікарні; 18 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Трагедія була кваліфікована українськими правоохоронцями як теракт.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна