Поліцейські викрили злочинну організацію вимагачів, що називалася АТОвцями

 

Слідчі Національної поліції встановили причетність злочинної організації викрадачів до вчинення чотирьох епізодів з вимаганням близько 11 мільйонів гривень.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 14 січня, повідомляє пресслужба Нацполіції.

За даними слідства, орієнтовно у 2019 році 26-річний громадянин Російської Федерації створив злочинну організацію для вчинення особливо тяжких злочинів.

Під приводом повернення боргів, зокрема і вигаданих, зловмисники називалися учасниками АТО й із застосуванням насильства, погроз вбивства, пошкодження майна і викрадення вимагали у потерпілих гроші.

Слідчі встановили, що учасники злочинної організації “працювали” на замовлення третіх осіб. Для прикриття своєї злочинної діяльності підозрювані використовували різні суб’єкти  господарювання.

Так, учасники організації погрожували  одному з потерпілих та його близьким родичам вбивством та вимагали 400 тисяч доларів США. А у вересні 2019 року у Києві підозрювані викрали іншого потерпілого, вимагаючи від нього 15 тисяч євро.

Наразі встановлена причетність зловмисників до чотирьох епізодів вимагання. Сума коштів, отриманих злочинних шляхом, становить близько 11 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється стосовно вісьмох учасників злочинної організації. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

“Наразі лідер злочинної організації оголошений у міжнародний розшук. Ще четверо підозрюваних – у державний. Інші троє підозрюваних вже затримані”, – зазначають правоохоронці.

Читайте також:
СБУ затримала депутата Київської облради, який разом із бандитами тероризував бізнесменів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна