СБУ затримала депутата Київської облради, який разом із бандитами тероризував бізнесменів

 

Служба безпеки України викрила в Києві організоване угруповання, учасники якого вимагали кошти у двох столичних бізнесменів. Серед здирників – депутат Київської обласної ради.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що до складу групи входили переважно судимі за аналогічні злочини місцеві мешканці. Застосовуючи методи фізичного та психологічного впливу, зловмисники змусили двох власників будівельної фірми підписати зобов’язання на $860 000 неіснуючого боргу.

Крім того кримінальники вимагали у потерпілих передати їм автомобіль преміум-класу та приватний будинок разом із земельною ділянкою в Дарницькому районі столиці вартістю $130 000. Щоб жертви були більш зговірливими, зловмисники організували їхнє викрадення, а також погрожували розправами над сім’ями комерсантів”, ‒ розповіли в СБУ.

Зазначається, що після оголошення у розшук за місцями проживання правоохоронці затримали трьох фігурантів справи. Ще трьох знайшли у місцях, де вони переховувалися, в Київській області.

“Під час 15 обшуків, проведених у домівках представників так званого «силового блоку» групи, виявлено засоби ураження, холодну та вогнепальну зброю, за допомогою якої зловмисники залякували жертв”, ‒ інформують у Службі безпеки.

Наразі шістьом активним учасникам групи включно з обласним депутатом повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших учасників злочину, у тому числі замовників.

Заходи із викриття проводились співробітниками Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Головного управління Служби безпеки України у Києві та області спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом столичної прокуратури.

Читайте також:
Баканов на посаді вже 100 днів: звітує про результати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна