Баканов на посаді вже 100 днів: звітує про результати

 

101 кримінальне провадження за 100 днів роботи розпочала СБУ в сфері протидії тероризму та захисту територіальної цілісності.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 12 грудня, заявив голова СБУ Іван Баканов, коментуючи 100 днів своєї роботи на посаді.

Речники спецслужби наголошують, що останні результати доводять ефективність нових підходів у діяльності СБУ: Служба протидіє не дрібним шахраям, а дбає про національну безпеку країни.

“Найбільш гучна справа – затримання одного з ключових лідерів ІДІЛ на прізвисько “Аль Бара Шишані”, який приїхав в Україну за підробленими документами. Спецоперація була проведена спільно з іноземними партнерами”, – цитує Баканова офіційний сайт.

З вересня 2019 року СБУ заборонила в’їзд на територію України 283 іноземцям. Серед них – 9 діючих співробітників російських спецслужб, які проводили розвідувально-підривну діяльність проти України.

В’їзд закритий і для дев’яти представників пропагандистських ЗМІ, зокрема, російських.

У сфері протидії кіберзагроз відкрито 124 кримінальні провадження.

“Спільно з партнерами із США Службі вдалося нейтралізувати потужне хакерське угруповання. У дата-центрі під Одесою СБУ виявила майже півтори сотні серверів із тисячами хакерських ресурсів. За останні два тижні спецслужба заблокувала діяльність ще двох потужних угруповань кіберзлочинців”, – інформують речники СБ.

Зокрема, українські хакери викрадали кошти з рахунків користувачів електронних платіжних систем Європи та США. Діяли зловмисники з 2010 року, їх річний обіг становив 500-700 тисяч доларів.

Читайте також:
В Івано-Франківську закриту військову інформацію збували в РФ. Прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна