В Івано-Франківську закриту військову інформацію збували в РФ. Прийшла СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що затримала в Івано-Франківську організовану групу з чотирьох людей, яка незаконно продавала інформацію із закритих державних інформаційних ресурсів, у тому числі – й військового характеру.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 11 грудня, інформують речники української спецслужби.

Зазначається, що четверо мешканців Івано-Франківської і Львівської областей організували нелегальний бізнес.

“Зловмисники створили сайт, розміщений на закордонному сервері, через який пропонували “клієнтам” придбати інформацію із обмеженим доступом. Вартість послуг залежала від обсягу даних, які незаконно реалізовували. Серед масивів протиправно отриманих даних були, зокрема, відомості військового характеру про закупівлю та переміщення техніки”, – йдеться у пресрелізі СБУ.

Лише до одного із “сервісів” зловмисники підключили майже 50 замовників. Серед них були й клієнти з Росії.

Під час слідчих дій оперативники управління СБУ у Львівській області виявили в офісі і за місцями проживання учасників злочинної групи комп’ютерну техніку з базами даних, що є власністю держави з обмеженим доступом, кредитні картки, на які особи отримували кошти за продану інформацію.

Кримінальне провадження відкрите за статтями про несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів та несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом.

Як інформувала “Новинарня“, на Дніпропетровщині орудували хакери, керовані ФСБ. Прийшла СБУ.

Читайте також:
Контррозвідка прийшла до провокатора, який закликав створити “Одеську народну республіку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна