Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження щодо Труби

 

В офісі генерального прокурора Руслана Рябошапки почали досудове розслідування щодо дій ексглави Державного бюро розслідувань Романа Труби.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 13 січня, написав на Facebook нардеп від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко. 

“Генеральною прокуратурою за результатами розгляду звернення за фактами публікації у ЗМІ повідомлень про можливі протиправні дії Труби Р.М. щодо розголошення відомостей досудового розслідування та втручання у діяльність працівників правоохоронних органів 13.12.2019 року до ЄРДР внесені відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 343 (втручання в діяльність працівників правоохоронних органів), ч.1 ст. 387 ККУ (розголошення даних досудового слідства)”, – йдеться у відповіді прокурорів на депутатський запит Гончаренка.

Вести розслідування доручили головному слідчому управлінню Національної поліції.

Як інформувала “Новинарня“, 27 грудня президент Володимир Зеленський звільнив директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Роман Труба очолив Державне бюро розслідувань 22 листопада 2017 року. Він призначений на цю посаду указом президента Петра Порошенка за результатами конкурсу, в якому Труба претендував лише на посаду заступника директора ДБР.

Тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань стала соратниця президента Ірина Венедіктова.

Читайте також:
Голова ДБР Труба знайшов у себе в кабінеті “прослушку”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна