Фонд держмайна продає дев’ять підприємств “Укроборонпрому”

 

До переліку об’єктів малої приватизації увійшли дев’ять підприємств “Укроборонпрому”.

Як повідомляє “Новинарня“, Фонд державного майна у своїй газеті “Відомості приватизації” в понеділок, 13 січня, опублікував перелік об’єктів малої приватизації, серед яких виявилися й оборонні підприємства.

Так, фонд планує продати 100% акцій ПАТ “Херсонський завод “Судмаш”, статутний капітал якого становить 67,235 мільйона гривень, і єдині майнові комплекси восьми оборонних підприємств.

Йдеться про:

  • “Вінницький авіаційний завод – “ВІАЗ”;
  • “Запорізький автомобільний ремонтний завод”;
  • “Івано-Франківський котельно-зварювальний завод”;
  • держпідприємство “171 Чернігівський ремонтний завод”;
  • “Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння”;
  • “Харківський завод транспортного устаткування”.

Також у переліку представлені київські підприємства “Центральний науково-дослідний інститут навігації та управління” та держпідприємство “Укроборонресурси”.

Раніше, 2 жовтня 2019 року Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації.

Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів “Прозорро.Продажі” в рамках малої приватизації.

Читайте також:
На приватизацію погодили 415 об’єктів, – Фонд держмайна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна