З 16 січня вся реклама має бути виконана українською мовою, – Нацрада

 

З 16 січня 2020 року в Україні вся реклама на телебаченні, радіо, а також у друкованих виданнях має бути виконана лише українською мовою.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 13 січня, йдеться на сайті Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначається, що з цієї дати набувають чинності норми статті 32 Закону України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який був ухвалений Верховною Радою України 25 квітня минулого року.

Ця стаття регламентує використання державної мови у сфері реклами.

“Водночас телерадіоорганізації закордонного мовлення, телерадіоорганізації, що ведуть мовлення однією або кількома офіційними мовами Європейського Союзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційними мовами Європейського Союзу”, — уточнили в Нацраді.

Крім того, у друкованих засобах масової інформації, що видаються однією з офіційних мов Європейського Союзу, допускається розміщення реклами тією мовою, якою видається такий друкований засіб масової інформації.

Повідомляється, що порушення вимог Закону тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинене вперше.

Читайте також:
Твіттер повністю заборонить політичну рекламу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна