Твіттер повністю заборонить політичну рекламу

 

Засновник Twitter Джек Дорсі заявив, що соцмережа повністю відмовиться від політичної реклами на своїй платформі вже з 22 листопада.

Як повідомляє “Новинарня“, про це Дорсі написав у середу, 3о жовтня, на своїй сторінці у соцмережі.

“Ми вирішили припинити всю політичну рекламу в Twitter по всьому світу”, – написав він.

За словами Дорсі, адміністрація сервісу прийшла до висновку, що необхідно уникати політичних рішень людей, на які могла б вплинути таргетована реклама. Він зазначив, що таке просування створює ризики для політики, спонукаючи мільйони потенційних виборців до певного вибору.

Крім того, Дорсі підкреслив, що для політичного впливу потрібно заробляти ретвіти і підписки на аккаунт, “а не купувати”.

Зауважимо, останнім часом Twitter критикували за відсутність заходів щодо твітів президента США Дональда Трампа. Публікації американського лідера нерідко порушували правила сервісу – наприклад, містили образи політиків і журналістів.

У середині жовтня стало відомо, що Twitter обмежить можливість ретвітити політичних лідерів, які порушують правила сервісу. Однак деякі образливі пости все ж зможуть залишатися у відкритому доступі, але їх не можна буде лайкнути.

Як інформувала “Новинарня“, Twitter тестує функцію приховування прямих образливих дописів.

Читайте також:
За дописи у Twitter турецьку опозиціонерку посадили на 10 років

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.