За дописи у Twitter турецьку опозиціонерку посадили на 10 років

 

Турецький суд засудив лідерку стамбульського відділення головної опозиційної партії Туреччини до майже 10 років в’язниці за серію твітів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 вересня, пише “Європейська правда”.

Суд у Стамбулі в п’ятницю визнав Канан Кафтанчіоглу, яка очолює світську Республіканську народну партію в місті, винною в образі державних установ і президента країни, а також в участі в терористичній пропаганді.

Кафтанчіоглу заперечує звинувачення і наполягає на тому, що суд над нею був політично мотивованим. Очікується, що вона оскаржить вирок.

Видання наголошує, що політик допомогла здобути приголомшливу перемогу своєму колезі Екрему Імамоглу на виборах мера Стамбула, завдавши удару по президенту Туреччини Реджепу Ердогану.

Великі натовпи людей зібралися біля будівлі суду в Стамбулі в знак солідарності з опозиціонеркою і протесту проти вироку.

Як інформувала “Новинарня“, у Росії засудили до 4 років активіста, який носив передачі полоненим морякам.

Читайте також:
В ОРЛО на 6 років ув’язнили студента за проукраїнські дописи в соцмережах, – правозахисники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна