СММ ОБСЄ зафіксувала поїзд із російськими танками під Дебальцевим

 

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала сім танків на поїзді, який прямував у непідконтрольне Україні місто Дебальцеве Донецької області.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 10 січня. Як передає “Новинарня“, ідеться про подію 8 січня.

“Місія зафіксувала 7 танків на вантажному поїзді, що рухався у східному напрямку в н. п. Дебальцеве (непідконтрольний урядові, 58 км на північний схід від Донецька), а також інше озброєння у непідконтрольному урядові районі Луганської області — усе з порушенням ліній відведення“, – сказано у звіті.

Крім того, 9 січня патруль ОБСЄ зафіксував два танки Т-64 поблизу н. п. Мирне (28 км на південний захід від Луганська). У даному випадку йдеться про озброєння окупаційних сил, розміщене “за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння”.

Крім того, місія зафіксувала дві самохідних гаубиці (2С1 “Гвоздика”, калібру 122 мм) і чотири буксируваних гаубиці (Д-30 “Жаба”, 122 мм) поблизу окупованого “ЛНР” села Біле Луганської області – озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

СММ ОБСЄ констатує збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення кількості таких порушень у Луганській області в порівнянні з попереднім звітним періодом.

Читайте також:
ООС: учора ворог бив зі 120-го калібру під Красногорівкою, сьогодні гаряче на Луганщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна