СБУ викрила вербування спецслужбами Росії трьох мешканців Сумщини

 

Контррозвідка Служби безпеки України викрила факти вербування представниками ФСБ РФ українських громадян.

“Контррозвідники спецслужби викрили факти вербування представниками ФСБ РФ трьох мешканців Сумської області. Серед них ‒ колишній правоохоронець, вчитель та працівник одного з підприємств регіону, яке входить до складу концерну “Укроборонпром”, – йдеться в повідомленні пресцентру СБУ 11 січня.

Як встановлено, у всіх випадках залучення громадян до шпигунської діяльності здійснювалось на території РФ відомими контррозвідці СБУ співробітниками управління ФСБ РФ по Курській області. Вони, зокрема, застосовували до українців шантаж і погрози, обіцяли грошову винагороду.

Зазначається, що за допомогою завербованих агентів ФСБ РФ намагалася отримати актуальні розвідувальні відомості про місця розташування підрозділів регіонального управління СБУ, дислокованих в області військових частин ЗСУ. Вони також планували дістати інформацію про завод на Сумщині, який виробляє продукцію для оборонної галузі.

Усі громадяни України, які стали об’єктами вербування спецслужб РФ, добровільно повідомили СБУ про ці факти. Наразі тривають слідчо-оперативні дії у межах кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ звітує про затримання в Харкові екснацгвардійця, який мав підірвати розвідника ЗСУ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна