Транзит повертається: Україною пройшов контейнерний поїзд із Китаю до Польщі

 

Через Україну транзитом пройшов перший контейнерний поїзд маршрутом із Китаю до Польщі – широкою колією LHS без перевантаження на кордоні.

Про це 9 січня повідомив голова правління Укрзалізниці Євген Кравцов.

За його словами, состав виїхав із китайського Сіаня до польського Славкува, дорога зайняла 12 днів. При цьому рух територією України – 39 годин і 54 хвилини.

“Транзит повертається. Із символізмом в новому році.
Маршрут «Китай-ЄС» транзитом Україною є надійним, дешевшим та зручнішим для всіх учасників цього логістичного ланцюга. А цей поїзд – гарний знак і перша важлива ластівка в організації масштабних проєктів із Китаєм та Середньою Азією для Укрзалізниці”, – написав Кравцов у соцмережі.

Він зазначив, що Сіань – колишня столиця Китаю, і там починався історичний Шовковий шлях.

“Широка колія, яка експлуатується на УЗ, найбільш протяжна на заході. Окрім цього, ми маємо ряд безперечних плюсів для таких маршрутів і їх розвитку в майбутньому: УЗ може бути частиною сухопутного маршруту, морського та маршруту ТМТМ”, – додав голова правління ПАТ “Укрзалізниця”.

При цьому Євген Кравцов визнав: із 2008 року щороку обсяг транзитних перевезень Україною падає.

“Транзит з Китаю до країн ЄС має ряд штучних перепон із політичним забарвленням. Це питання не бізнесу, а геополітики. Але зі свого боку УЗ – максимально надійний партнер для транзиту. Бо пропонуємо альтернативні і вигідні маршрути”, – зазначив Кравцов.

Читайте також:
Євген Кравцов іде з посади голови Укрзалізниці

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна