“Canadia”: у Зеленського вкотре неправильно написали назву країни

 

Працівники, які ведуть офіційний акаунт у Twitter президента України Володимира Зеленського, неправильно написали назву Канади, звертаючись до прем’єр-міністра країни Джастіна Трюдо.

Відповідний допис був опублікований, але з часом цей твіт видалили і написали назву Канади правильно.

В англомовній версії допису, оприлюдненого на сторінці Володимира Зеленського ввечері 9 січня, замість “Canada” було написано “Canadia”, передає “Главком”.

“Дякую Джастіну Трюдо за пропозицію підтримати Україну в розслідуванні катастрофи літака в Ірані. Для обох наших країн це спільний біль. Наші думки з сім’ями громадян Канадії, які загинули в цій катастрофі”, – мовилося у дописі Зеленського.

Канадські користувачі одразу відреагували на це, нагадавши, як називається держава, в якій вони живуть. Після цього, приблизно за півтори години, Twitter-акаунт Зеленського опублікував новий, виправлений допис, видаливши попередній.

Зазначимо, що “Канадіа” використовується як жартівлива назва Канади.

Пресслужба Зеленського не вперше потрапляє в курйозні ситуації з Канадою. Зокрема, влітку 2019 року речники опублікували анонс його візиту в Канаду, переплутавши столицю Оттаву з найбільшим містом країни Торонто.

Читайте також:
Авіакатастрофа в Ірані: Зеленський закликав США, Канаду й Британію ділитися даними

ФБ-конфуз: офіс Зеленського переплутав візит у Латвію з Литвою. І почав терти коментарі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна