Баканов повернувся з Куршевелю та провів нараду щодо збитого “Боїнга”

 

Служба безпеки України розглядає дві пріоритетні версії причин, які призвели до авіакатастрофи літака рейсу PS752 в Ірані .

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю увечері, 10 січня, йшлося на засіданні спеціальної робочої групи СБ.

Перша версія – потрапляння ракети, друга – теракт.

“Дійсно, версія про потрапляння ракети зенітно-ракетного комплексу “ТОР” привертає сьогодні найбільшу увагу суспільства. Однак достатньо відкрити інструкцію з експлуатації ЗРК, аби виникла низка запитань, котрі потребують додаткових відповідей. Зокрема, мова йде про дальність польоту ракети, нюанси щодо керування комплексом тощо. Усі питання зараз опрацьовуються”, – цитує голову СБУ Івана Баканова офіційний сайт української спецслужби.

Очільник СБ не відкидає також і версію теракту.

“Тема надто важлива, аби зараз робити якісь поспішні висновки. Можу завірити, що ми обов’язково повідомимо суспільству усю об’єктивну, перевірену інформацію”, – підкреслив Іван Баканов.

Він нагадав, що була сформована окрема слідча група СБУ, яка зараз ефективно працює в Ірані. Представники Служби також були присутні на нарадах та зустрічах президента з міжнародними партнерами.

Читайте також:
Голову СБУ Баканова помітили на дорогому французькому курорті в Альпах

“Не змогли повернутися з відпустки”: на кризовій нараді в ОП не було Богдана і Баканова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна