У Росію за закордонним паспортом: у ЦНАПах Донеччини – великі черги охочих виїхати

 

У Центрі надання адмінпослуг в Слов’янську на Донеччині утворилися великі черги.

За два робочі дні у січні установа прийняла документи на 57 закордонних паспортів і 23 – на ID-картки.

“Ще 25 грудня жодного ажіотажу не було. Вдень талони на прийом були у вільному доступі. А зараз усе різко змінилося. Ми працюємо другий день після свят. Чим викликаний такий потік людей? Найбільш ймовірно – постановою Кабінету Міністрів України, яка почне діяти з 1 березня”, – розповіла начальниця ЦНАПу Анна Головаченко, передає “Слов’янськ Діловий”.

Як писала “Новинарня“, громадяни України з 1 березня 2020 року зможуть виїхати в Росію тільки за закордонним паспортом. Відповідне рішення ухвалив Кабмін під час засідання 18 грудня 2019 року. Воно призупиняє дію положень угод з РФ, за яких українці могли перетинати кордон з Росією на підставі внутрішніх паспортів, а діти до 16 років – свідоцтва про народження.
Таким чином зменшиться час проходження прикордонного контролю, адже інформацію про особу зчитуватимуть із закордонного паспорта спеціальним приладом.

Читайте також:
В Україні дозволили фото на паспорт в головному уборі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна