Скандальній російській блогерці заборонять в’їзд в Україну, – МВС

 

Російській блогерці Олександрі Мітрошиній, під час лекції якої в Києві 6 січня стався конфлікт, оголосять заборону в’їзду в Україну. Причина – її незаконний в’їзд в окупований Крим у 2017 році.

Про це у вівторок, 7 січня, повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

“Росіянка Олександра Мітрошина не мала заборони на в’їзд в Україну. Кордон вона перетнула через залізничний пункт пропуску, під час перевірки не встановили, чи відвідувала вона тимчасово окуповану Автономну республіку Крим. Тому вона і перетнула кордон з нашою державою. Після конфлікту, який трапився вчора, прикордонники оголосять про заборону в’ їзду блогерці Мітрошиній в подальшому“, – йдеться в повідомленні.

МВС звернулося до громадян: якщо ви стали свідками неправомірних дій правоохоронців під час вчорашнього конфлікту і маєте докази, надайте їх для проведення відповідних слідчих дій.

Нагадаємо, 6 січня поліція затримала активістів Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, які разом із соратниками прийшли на лекцію російської блогерки Олександри Мітрошиної, щоб запитати у неї, “чий Крим” і чому вона незаконно відвідувала окупований півострів у 2017 році.
Мітрошина не заперечила факт своєї поїздки до окупованого Криму і не дала відповіді на запитання про приналежність півострова.
Між прибічниками Мітрошиної, які перебували в численній більшості, і протестувальниками стався конфлікт. Українським активістам завдали кілька ударів. Вони викликали поліцію.
Але правоохоронці, яких викликав сам Овчаренко, наполегливо вимагали, щоби той вийшов із приміщення, а потім надягнули на нього кайданки, витягнули на вулицю, поставили на коліна і забрали до райвідділку.

Читайте також:
Організатори київського DreamBIG Forum скасували виступ Хакамади, яка вітала анексію Криму

Dr. Alban, забанений за візит до Криму, виступив у Києві “за сприяння Зеленського”: ДПСУ реагує

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна