Dr. Alban, забанений за візит до Криму, виступив у Києві “за сприяння Зеленського”: ДПСУ реагує

 

Шведський поп-співак Dr. Alban (Албан Юзома Нвапа), який незаконно відвідував окупований Росією Крим, виступив у новорічному шоу “Вечірній квартал” у Києві та заявив, що відвідав Україну за підтримки президента Володимира Зеленського.

Про це він писав у своєму Instagram.

“Мені було заборонено в’їзд в Україну через мій попередній виступ на спірному острові Крим. За втручання президента я зміг потрапити в Україну. Дуже хороша прогулянка в Києві з президентом в натовпі”, – зазначив артист, якого цитує видання “Крим.Реалії”.

У дописі Албана від 16 грудня розміщено відео, на якому показано його спілкування із Володимиром Зеленським імовірно на вечірці “95-го кварталу”, та (станом на 5 січня) підпис: “Зустріч з українським президентом Зеленським. Мені було заборонено в’їзд в Україну через мій попередній виступ на Кримському півострові. Я не знав про те, що українцям це не подобається. Будь-де, але я був щасливий зустрітися з президентом”.

У новорічному випуску “Вечірнього кварталу”, який був показаний зокрема на телеканалі “1+1”, є виступ артиста Доктора Албана.
На своїй сторінці у Facebook “Квартал 95” анонсував виступ шведського співака в Україні та зазначав, що “під хіт “It’s My Life” не обходилася жодна вечірка”.

Реагуючи на слова Албана, народний депутат із фракції “Європейська солідарність”, колишній голова делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв заявив: “…Черговий співун окупантам, забанений через це на в’їзд, за особистою протекцією Зеленського допущений в Україну. Мало того, Зеленський одноосібно порушив закон, який встановлює пряму відповідальність іноземних громадян за відвідання окупованої частини України в незаконний спосіб. І з цього приводу юристи мають вже подавати в ДБР заяву про злочин”.

“Президент сьогодні ще раз довів, що йому байдужий Крим. Він готовий здавати українську територію, готовий потакати окупантам. Пара-трійка ритуальних висловлювань за всю каденцію не перекривають дій. А вони красномовні”, – сказав Ар’єв, якого цитує партійна пресслужба.

Після того, як навколо візиту Албана в Україну здійнявся скандал,  голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко заявив, що ДПСУ не мала доручень правоохоронних органів щодо заборони на в’їзд шведа в країну або розпоряджень Зеленського його впускати.

“Державний кордон він перетинав відповідно до чинного законодавства, яким керуються прикордонники при оформленні іноземців. При цьому наголошую – питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України. І жодним чином на рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого і президент України.
Відмовити іноземцям у перетині кордону можна через доручення правоохоронних органів. Проте у разі його відсутності та наявності необхідних документів вони можуть бути пропущені в Україну”, – ідеться в ФБ-дописі Дейнека від 5 січня.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 вересня 2019 року Dr. Alban був на Донеччині, в Краматорську, де виступав на концерті з нагоди Дня міста і Дня машинобудівника.

За даними центру “Миротворець“, в окупованій Ялті шведський співак мав виступ у червні 2017 року.

Читайте також:
День прифронтового Краматорська: каша від ЗСУ, марафон, ONUKA і Dr. Alban. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна