День прифронтового Краматорська: каша від ЗСУ, марафон, ONUKA і Dr. Alban. ФОТО

 

У суботу, 21 вересня, Краматорськ відзначив День міста і День машинобудівника.

Свято з нагоди 151-ї річниці від заснування міста на Донеччині, незважаючи на дощову погоду, вдалося на славу.

Із самого ранку святкування розпочалося із легкоатлетичного марафону “Наш Краматорськ”, у якому, за інформацією пресцентру штабу ООС, взяли участь близько 4 тисяч бігунів.

Організаторами для атлетів було запропоновано 12 різних дистанцій. Серед інших, до забігу долучилася і легкоатлетична команда Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ зі складу Об’єднаних сил. Прикордонники здолали маршрути 5 км на “Кубок захисників” та класичний марафон на 42 км.

Військовослужбовці Збройних сил України в центі міста розгорнули польову кухню та пригощали всіх охочих смачною кашею та гарячим чаєм, який зігрівав у прохолодний день.

Фото: пресцентр ООС

Ввечері на головній концертній сцені на площі Миру городян привітали заступник командувача Об’єднаних сил Віталій Чиж, голова Донецької обласної державної адміністрації – військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, міський голова Андрій Панков та ін.

Краматорцям побажали мирного неба над головою. Полковник Чиж наголосив на тому, що Збройні сили України завжди поруч та зроблять все для того щоб українці могли святкувати такі дати.

Фото: пресцентр ООС

Свято продовжилося концертом за участі українських та зарубіжних зірок шоу-бізнес.

Зі сцени на центральній площі жителів Краматорська привітали міський голова Андрій Панков, голова Донецької ОДА Павло Кириленко, народний депутат України Максим Єфімов, заступник командувача ООС полковник Віталій Чиж.

Dr. Alban у Краматорську. Фото: 6264.com.ua

Своїми хітами неймовірну атмосферу вечора створювали електро-фолк-група ONUKA, співачка Наталя Могилевська і відомий шведський ді-джей Dr. Alban.

Як відомо, після окупації Донецька в Краматорську перебувають багато органів державної влади Донецької області.

Читайте також:
У Краматорську відкрили німецький офіс із боротьби з кризою на сході

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна