У Краматорську відкрили німецький офіс із боротьби з кризою на сході

 

У середу, 4 вересня, в Краматорську відкрили новий офіс Німецької асоціації міжнародного співробітництва (GIZ) з подолання наслідків кризи на сході України.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

“Відкриттям офісу GIZ посилює свою ангажованість у кризовому регіоні на сході країни. Найголовнішим завданням офісу буде допомога внутрішньо переміщеним особам та місцевим громадам справлятися з наслідками конфлікту”, — зазначили в Міністерстві економічного співробітництва та розвитку ФРН (BMZ).

BMZ з 2014 року для двосторонніх проектів розвитку виділило понад 540 мільйонів євро.

“Цими коштами ми робимо важливий внесок у подолання кризи на сході України, наприклад, у догляді за внутрішньо переміщеними особами та їх інтеграції; а також у таких сферах реформ, як децентралізація, професійне навчання, енергоефективність чи адміністративна модернізація”, — наголосив співрозмовник агентства.

Крім того, парламентська держсекретарка Марія Флахсбарт відвідає терапевтичний центр, в якому собаки допомагають лікувати травмованих або людей з інвалідністю, дітей війни.

Також під час своєї поїздки в Україну 2-5 вересня держсекретарка Флахсбарт вестиме переговори з вищими представниками уряду, державними та громадськими організаціями, міжнародними структурами щодо ситуації в Україні.

Візит здійснюється у продовження домовленостей, досягнутих у травні в Києві представників Міністерства економічного співробітництва та розвитку ФРН з українськими колегами, зокрема, підписання 20 травня протоколу про виділення Берліном Україні 82 млн євро на проекти технічного та фінансового співробітництва у 2019 році.

Нагадаємо, завдяки німецькій підтримці було створено 24 регіональних центри розвитку у кожній з 24 областей, включаючи Донецьку та Луганську. Центри підтримують громади через 3600 навчальних занять, конференцій та консультацій для понад 73 тис. учасників.

Читайте також:
Німеччина надає €1 млн для постраждалих від війни на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна