Німеччина надає €1 млн для постраждалих від війни на Донбасі

 

Німеччина виділила ще один мільйон євро для підтримки постраждалих від війни на Донбасі українців.

Як повідомляє “Новинарня“, інформацію підтвердили в посольстві Німеччини в Україні, передає “Європейська правда”.

“Німеччина підтримує гуманітарні заходи, які проводить Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) у поточному році, грантом у розмірі 1 мільйона євро”, – йдеться у повідомленні.

Таким чином УВКБ ООН зможе продовжувати свої заходи гуманітарної допомоги, спрямовані людям на сході України, які потерпають від конфлікту по обидва боки лінії розмежування.

До таких заходів належать ремонт і підготовка до зими пошкоджених або зруйнованих осель і квартир у зоні конфлікту, соціальна підтримка громад, які прийняли внутрішньо переміщених осіб, поліпшення інфраструктури на пунктах перетину лінії розмежування та консультування потерпілих від конфлікту при вирішенні адміністративних і юридичних питань.

За обсягами свого фінансування гуманітарних проєктів і програм у розмірі понад 110 млн євро з 2014 року (17 млн євро в поточному році), Німеччина разом з ЄС є найголовнішим гуманітарним партнером України.

Як інформувала “Новинарня“, ЄС розробляє посібник для країн-членів щодо паспортів РФ на Донбасі.

Читайте також:
Німеччина надає 1 млн. євро на підтримку вразливих переселенців в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна