ЄС розробляє посібник для країн-членів щодо паспортів РФ на Донбасі

 

Європейський союз розробляє єдиний посібник “з ідентифікації і можливого невизнання” паспортів РФ, виданих жителям окремих районів Донецької та Луганської областей України, окупованих російськими силами і проросійськими бойовиками.

Як повідомляє “Новинарня“, про це йдеться в заяві офіційного представника ЄС, передає DW.

Посібник для держав-членів Євросоюзу та їхніх консульств Єврокомісія розробляє спільно з Європейською службою закордонних справ у координації з делегаціями ЄС у Києві та Москві.

За інформацією видання, у документі також згадується питання видачі віз, заявки на які подадуть у Росії або в Україні жителі Донбасу з паспортами РФ.

Представник Європейського Союзу підкреслив, що невизнання паспортів перебуває в компетенції держав-членів ЄС.

Як інформувала “Новинарня“, 17 липня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав указ, що надає можливість отримання російського громадянства всім громадянам, які раніше проживали чи проживають на території Донецької та Луганської областей України.

Напередодні, 24 квітня, Путін підписав указ “Про визначення з гуманітарною метою категорій осіб, які мають право звернутися із заявами про прийняття до громадянства Російської Федерації у спрощеному порядку”.

У документі йдеться, що жителі окупованих територій України Донецької та Луганської областей України мають право отримувати російське громадянство за спрощеною процедурою.

Читайте також:
РНБО та МЗС готують контрзаходи на паспортизацію Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна