Італійський лоукостер Ernest Airlines скасував низку рейсів із України

 

Італійський авіаперевізник Ernest Airlines за останні два дні скасував одразу кілька рейсів із українських аеропортів “Жуляни” (“Київ” імені Ігоря Сікорського), Львіва та Одеси.

Про це у понеділок, 6 січня, повідомляє сайт Avianews.

Згідно з онлайн-таблом аеропортів, 5 січня лоукостер не виконав рейс EG 544 з Одеси в Рим, а 6 січня скасував рейси EG 236 з Києва в Рим, EG 498 з Києва в Мілан і EG 278 зі Львова в Неаполь.

За даними flightradar24.com, з чотирьох літаків, які входять до флоту Ernest Airlines, відразу два відправились в аеропорти, ніяк не пов’язані з маршрутною мережею лоукостера.

“29 грудня 2019 року Авіаційна влада Італії ENAC оголосила про припинення дії ліцензії Ernest Airlines на перевезення пасажирів і вантажів з 13 січня 2020 року і заборонила продаж квитків. Авіаперевізнику заборонили продаж квитків, проте надали можливість виконати перельоти в піковий період перевезень в новорічні свята з метою захисту пасажирів, які вже мають куплені квитки.

У ENAC звернули увагу, що санкції щодо Ernest Airlines не пов’язані з безпекою польотів, тому заборона на виконання рейсів вводиться з затримкою”, – йдеться у повідомленні.

Раніше в Ernest Airlines заявили, що врегулювують ситуацію щодо відкликання рішення про призупинення ліцензії.

Ernest Airlines відкрив рейси до України в 2017 році.

Читайте також:

Україна оштрафувала казахського авіаперевізника за порушення повітряного простору в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна