Україна оштрафувала казахського авіаперевізника за порушення повітряного простору в Криму

 

За порушення повітряного простору казахським авіаперевізником у Криму Україна стягнула перший штраф – 136 тисяч гривень.

Як повідомляє “Новинарня“, про це повідомили у “Державіаслужбі” на інформаційний запит журналістів “Армія.Інформ”.

Зазначається, що 8 серпня 2019 року повітряне судно казахського акціонерного товариства “Авіакомпанія Euro-Asia Air” виконало політ у межах забороненої зони над окупованим півостровом.

Після цього Державіаслужба винесла постанову про накладення штрафу за правопорушення в галузі цивільної авіації від 7 листопада 2019 року.

“На відміну від російських авіаліній, які щодня здійснюють близько ста зльотів-посадок у Криму і вперто не виплачують штрафи, казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти. Тож Державний бюджет України нещодавно поповнився на 136 тисяч гривень”, – пише видання.

ЗМІ додає, що суми штрафів за порушення повітряного простору в Криму лише цивільними повітряними суднами російських авіакомпаній вже сягнули 13 мільярдів гривень.

Читайте також:
Незаконний в’їзд у Крим: прокуратура АРК арештувала три кораблі і подала перші позови до авіакомпаній

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна