Сили спецоперацій ЗСУ отримали свою авіаційну ескадрилью

 

На Вінниччині створена 35-та змішана авіаційна ескадрилья, що призначена для оперативного повітряного забезпечення діяльності Сил спеціальних операцій ЗС України.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 5 січня, повідомив сайт Міністерства оборони.

“Згідно зі спільною директивою, наказу командувача Сил спеціальних операцій та наказу командувача Повітряних сил ЗС України, ескадрилья підпорядкована безпосередньо 456-й бригаді транспортної авіації та оперативно командуванню Сил спеціальних операцій. Ескадрилья побудована за стандартами НАТО, біля 80% чисельності складають військові 456-ї бригади, також вона включає штаб, що комплектується з інших частин”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що до кінця 2020 року на озброєння ескадрильї перебуватиме три типи авіаційної техніки — гелікоптери Мі-2 та Мі-8, а також літаки Ан-26.

Після 2020 року в складі 35-ї ескадрильї також з’являться бойові гелікоптери Мі-24.

8-9 січня новостворена ескадрилья братиме участь у перших цього року польотах 456-ї бригади – це будуть тренувальні польоти для підтримання навичок.

Читайте також:
ССОлідний рік: Сили спецоперацій підсумували 2019-й у відео на музику Riffmaster’а

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна