Прокурори справ Майдану пройшли співбесіди і призначені на посади

 

Прокурори у справах Майдану Ігор Земсков, Денис Іванов та Яніс Симонов успішно пройшли співбесіди в Офісі генерального прокурора та залишаються на посадах.

Як передає “Новинарня“, про це у четвер, 2 січня, повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Загалом за результатами співбесід на керівні посади ОГ зарахували 36 осіб, відмовили в призначенні чотирьом.

  • Ігоря Земскова призначили на посаду заступника начальника третього відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках.
  • Дениса Іванова призначили на посаду начальника першого відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013 – 2014 роках.
  • Яніса Сімонова призначили на посаду начальника третього відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про катування та інші серйозні порушення прав громадян з боку правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше представники родин героїв Небесної сотні затребували від Генпрокуратури замінити склад прокурорів у справі колишніх “беркутівців”, яких обвинувачують у розстрілі активістів Майдану в 2014 році.

За словами адвоката родин героїв Небесної сотні Євгенії Закревської, прокурорів, котрі належним чином представляли обвинувачення у справі, та решту групи, яка здійснювала важливу роботу щодо підготовки до судових засідань, збирання доказів, “викинули зі справи і замінили на маріонеточних прокурорів“.

Представники родин героїв Небесної сотні звернулись до комісії з добору керівного складу органів прокуратури з проханнями затвердити на адміністративних посадах Ігоря Земскова, Яніса Сімонова, Дениса Іванова.

Водночас висловили прохання не затверджувати Сергія Куцого на посаду начальника другого відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв’язку із масовими протестами у 2013-2014 роках.

Читайте також:
В Україні почав роботу Офіс генерального прокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна