Держпродспоживслужба виявила значне перевищення вмісту свинцю в іграшках із Китаю

 

Фахівці Держпродспоживслужби на Херсонщині виявили значне перевищення вмісту свинцю у дитячих іграшках, привезених із Китаю.

У деяких іграшках вміст свинцю перевищив допустиму норму у 168 разів, повідомляють на сайті Держпродспоживслужби у четвер, 2 січня.

Протягом трьох кварталів 2019 року фахівці управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області проводили планові перевірки дитячих ігор та іграшок з відбором зразків для проведення лабораторних досліджень.

“Під час перевірок фахівці відібрали 12 зразків дитячих іграшок, з яких 9 зразків (75%) за результатами експертизи не відповідали вимогам нормативних документів. За результатами лабораторних випробувань також було встановлено, що деякі вироби не відповідали Технічному регламенту безпечності іграшок”, – йдеться в офіційному повідомленні.

Зокрема, у китайських іграшках “Міксер” фахівці виявили вміст свинцю 168000 мг/кг при нормі 1000 мг/кг. А у іграшках “Пульт” вміст свинцю перевищив норму у 35 разів – 35000 мг/кг.

Окрім того, на іграшках було відсутнє обов’язкове попередження щодо їхнього використання.

У Держпродспоживслужбі нагадують, що при купівлі дитячих іграшок слід звертати увагу на маркування. На пакуванні має бути зазначено:

  • знак відповідності технічним регламентам;
  • товарний знак підприємства-виробника або його представника;
  • найменування та розташування виробника, імпортера;
  • позначення типу, номера партії, серійного номера чи моделі або іншого елемента, що дає змогу їх ідентифікувати;
  • попереджувальні написи із коротким поясненням небезпеки;
  • обов’язково додається інструкція з експлуатації, схема користування, які надруковані на упаковці, на окремому листі або у вигляді брошури;
  • графічний попереджувальний символ позначення віку у вигляді кола, в якому намальований контур обличчя та вказана вікова група.

Як писала “Новинарня“, нещодавно Верховна Рада зняла з розгляду законопроєкт “Купуй українське, плати українцям”.

Читайте також:
Забраковані на митниці товари продаватимуть через ProZorro.Продажі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна