Помпео відклав візит в Україну

 

Держдепартамент США офіційно підтвердив відтермінування запланованого візиту державного секретаря Майка Помпео в Україну.

Це пояснюється недавньою атакою на посольство Сполучених Штатів в Іраку, сказано в заяві на сайті Держдепу, що оприлюднена в середу, 1 січня.

“Держсекретар Помпео змушений відкласти свій візит в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр через необхідність перебування держсекретаря у Вашингтоні, округ Колумбія, щоб продовжити стежити за поточною ситуацією в Іраку і гарантування безпеки американців на Близькому Сході”, — повідомила пресслужба Державного департаменту.

Зазначається, що поїздка перенесена на найближчий час і Помпео “з нетерпінням чекає цього візиту”.

Нагадаємо, Майк Помпео наприкінці грудня анонсував турне в Україну, Білорусь, Казахстан, Узбекистан і Кіпр, яке мало відбутися на початку 2020 року.

У вівторок, 31 грудня, десятки прибічників іракського шиїтського воєнізованого угруповання увірвалися в будівлю посольства США в Багдаді, вибили головні двері та підпалили приймальню. Постраждалих унаслідок цієї атаки не було.
Атака на посольство відбулася після авіаударів США 29 грудня, внаслідок яких загинули 25 бойовиків іракської воєнізованої групи “Катаїб Хезболла”, підтримуваної Іраном.
Президент США Дональд Трамп розпорядився направити на Близький Схід майже 750 військових після нападу на американське посольство в Іраку.

Читайте також:
Епіфаній у Штатах: предстоятель ПЦУ зустрівся з держсекретарем США Помпео

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна