Епіфаній у Штатах: предстоятель ПЦУ зустрівся з держсекретарем США Помпео

 

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 23 жовтня в рамках свого першого візиту до США зустрівся із державним секретарем США Майком Помпео.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 23 жовтня, інформує пресслужба ПЦУ.

“Предстоятель Православної церкви України відзначив, що в Україні вдячні за багаторічну солідарність та високо цінують надійну двопартійну підтримку Сполучених Штатів Америки, що є надзвичайно важливим для зміцнення незалежності України. Митрополит Епіфаній висловив сподівання, що Вашингтон і надалі буде залишатися незламним у своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, у справі захисту релігійної свободи, протидії російській агресії та повернення всіх українських заручників додому”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, предстоятель Православної церкви України повідомив держсекретареві США про процес міжнародного визнання ПЦУ, зокрема про рішення Елладської православної церкви визнати ПЦУ, а також розповів про “ганебну ситуацію”, яка склалася зі свободою релігії і віросподівання на окупованих територіях Донбасу й анексованого Криму.

Як повідомили у ПЦУ, державний секретар наголосив, що США захищали і будуть захищати право кожної людини на свободу віросповідання та можливість молитися відповідно до свого вибору.

Відзначимо, що глава Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній розпочав візит до Сполучених Штатів Америки 18 жовтня.

Візит керівника Православної церкви України до США відбувається на тлі важливого міжнародного успіху цієї релігійної організації. Минулого тижня слідом за Вселенським патріархатом автокефалію ПЦУ першою серед помісних церков визнала Грецька (Елладська) церква.

Як інформувала “Новинарня“, Митрополит Епіфаній у США отримав премію за захист релігійних свобод і прав людини.

Читайте також:
Епіфаній висвятив першого грецького єпископа України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна