Митрополит Епіфаній у США отримав премію за захист релігійних свобод і прав людини

 

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній (в миру – Сергій Думенко) отримав у Нью-Йорку “Премію Афінагора з прав людини”.

Про це митрополит Київський і всієї України повідомив на сторінці у Facebook.

“Із почуттям щирої вдячності прийняв сьогодні в Нью-Йорку Athenagoras Human Rights Award. Прийняв її не як нагороду для мене особисто, а як відзнаку успіху праці тисяч і навіть мільйонів українських православних вірних на Батьківщині та в діаспорі”, – написав Епіфаній.

Він зазначив, що прийняти нагороду імені видатного церковного і суспільного діяча ХХ століття Патріарха Афінагора стало для нього великою честю.

“Не лише честь, але і спонукання, і обов’язок – служити Богу, Церкві та дорученій мені пастві всіма моїми силами, як служив Патріарх Афінагор. Перед нашою Церквою та переді мною як Предстоятелем ПЦУ теж постало і будуть ще поставати багато викликів, але приклад Патріарха Афінагора відтепер особливо буде надихати мене”, – зазначив Епіфаній.

“Премія Афінагора з прав людини” була заснована у 1986 році Національною радою Ордена апостола святого Андрія, архонтів Вселенського Патріархату в Америці, її лауреати визначаються комітетом з числа духовенства і мирян.

Премію вручають особі або організації, які послідовно своїми діями відстоюють основні права людини і релігійну свободу на національному та міжнародному рівнях.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній зустрівся зі звільненими військовополоненими моряками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна