У 2019 році ЗСУ отримали 7434 одиниці озброєння та військової техніки

 

У 2019 році за результатами використання ресурсів для виконання завдань державного оборонного замовлення у війська поставлено 7434 одиниці озброєння та військової техніки.

Як повідомляє “Новинарня“, про це під час брифінгу в четвер, 26 грудня, розповів заступник міністра оборони України Анатолій Петренко, звітуючи щодо результатів виконання ДОЗ, постачання у війська нової техніки і озброєння, ремонту.

“Для того, щоб говорити, про які речі конкретно мається на увазі в такому тисячному обсязі, я зазначу такі орієнтири. Це приблизно 700 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, близько 900 одиниць бронетанкової і автомобільної техніки, що предметно, 90 літальних апаратів різних типів, 5 бойових катерів та кораблів і близько 700 зразків озброєння і військової техніки, які забезпечують стійкий зв’язок, автоматизацію процесів управління військами та кібернетичний захист”, – сказав заступник міністра.

Він також зауважив, що результати виконання оборонного замовлення — це ключова тема для всіх оперативних спроможностей, які є у ЗС України — як летального, так і нелетального характеру дій.

Завдання, яке також виконується у рамках ДОЗ — це організація виробництва критичної номенклатури боєприпасів, яка існує, створення для цього споруд спеціального призначення, а також ремонт.

“За результатами використання ресурсів на ремонт, було відремонтовано 507 одиниць, а за результатами роботи по боєприпасам, у війська поставлено близько двох тисяч боєприпасів крупного калібру і близько 150 тисяч складових, які необхідні нам для створення критичної номенклатури, для створення боєприпасів, особливо для військ, які виконують завдання в районі проведення операції ООС”, – зазначив Анатолій Петренко.

За його словами, позитивною є тенденція з прийняття на озброєння ЗС України нових зразків за результатами успішного проведення державних і визначальних відомчих випробувань.

“У нас 17 нових зразків за результатами 55 успішних випробувань прийняті на озброєння і допущено до підконтрольної експлуатації у військах 38 зразків військової техніки. Ми говоримо про протиповітряну оборону для Сухопутних військ, про безпілотну авіацію, про нові зразки бронетанкової техніки, командно-штабні машини, а також парашутні системи для Десантно-штурмових військ та Сил спеціальних операцій”, — зазначив Анатолій Петренко.

Читайте також:
Міноборони уклало другий контракт на постачання “Джавелінів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна