Нелегальна міграція до ЄС значно скоротилася

 

За даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, кількість нелегальних перетинів на зовнішніх кордонах ЄС значно зменшилась у 2019 році.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в інтерв’ю виданню Die Welt розповів директор Frontex Фабріс Леггері, пише “Європейська  правда”.

За його словами, кількість незаконних в’їздів до Європейського Союзу до кінця року складе близько 120 тисяч. У порівнянні з минулим роком це на 10% менше, і значно менше, ніж в рекордному 2015 році, коли Frontex зареєстрував 1,2 мільйона незаконних перетинів.

“Кількість наразі нижча, але міграційний тиск на Європу залишається величезним”, – сказав Леггері.

“Ми також займаємося багатьма мігрантами, які приїхали до ЄС останніми роками”, – додав він. Багато з них подорожували в межах Шенгенської зони, яка фактично не має прикордонного контролю.

Також цього року значно зменшилася кількість людей, які добираються до Італії морем. До 24 грудня 2019 року на узбережжя Італії висадилося 11 399 мігрантів. За аналогічний період минулого року їх було 23 210.

Очікується, що в найближчі роки у Frontex побільшає співробітників. До 2027 року планується створити резерв в 10 тисяч осіб для роботи в надзвичайних ситуаціях.

Читайте також:
ЄС дає Україні “рекордну” суму на управління міграцією і притулком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна