У РФ затримали журналістку, що розслідувала фінансування бойовиків на Донбасі

 

Співробітники СК Краснодарського краю РФ і спецназівці СОБР влаштували обшуки в московській квартирі кореспондентки видання “Новая газета” Юлії Мартовалієвої (Полухіної).

Обшуки проходили з 6 до 10 ранку у четвер, 26 грудня, опісля журналістку вивезли в невідомому напрямку, повідомляє “Новая газета”.

“Це пов’язано з матеріалами, які були опубліковані і стосувалися дій незаконних збройних формувань на території Донбасу та Луганська, а також з розслідуваннями фактів контрабанди”, – заявили в редакції.

До журналістки прийшли кілька слідчих у супроводі СОБР і після цього відвезли її в невідомому напрямку. Адвокат Полухіної Петро Заікін не знає, куди йому направлятися для участі в допиті.

У лютому 2019-го “Новая газета” опублікувала матеріал Полухіної “Еноты в клетке” (“Єноти в клітці”). У ньому ідеться про те, як Росія фінансувала та курувала бойовиків на Донбасі й в Криму. Після “відставки” бойовиків набирали до організації “Единые народные общественные товарищества” (ЕНОТ, “Єдині народні суспільні товариства”).

Тепер же учорашні куратори “зачищають хвости”, а учасники ЕНОТа стали фігурантами кримінальної справи. За версією розслідування, ця банда була створена, щоби нападати на іншу групу, яка займалася контрабандою “сірих” айфонів і інших гаджетів в посилках з США та Німеччини.

Читайте також:
Росіянами з ПВК “Е.Н.О.Т” на Донбасі керував співробітник ГРУ, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна