Росіянами з ПВК “Е.Н.О.Т” на Донбасі керував співробітник ГРУ, – ЗМІ

 

Обвинувачені в крадіжках, розбоях, вимаганні та бандитизмі учасники регіональної громадської організації “Єдині народні громадські товариства” (відомої також як “приватна військова компанія” “Е.Н.О.Т.”) дали свідчення на своїх керівників.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 19 грудня, пише російське видання “Коммерсант”.

Вони стверджують, що найвідповідальніші завдання виконували чинні військовослужбовці. Один із них – співробітник Головного розвідувального управління Денис Карабан.

Карабан, за словами обвинувачених, проводив тренування з рукопашного бою, а служив “десь під Нижнім Новгородом”.

Він неодноразово допомагав “єнотам”, коли вони виїжджали в так звані “гуманітарні відрядження” на Донбас. Видання наголошує, що його адвокати не вказували на зв’язок Карабана з Міністерством оборони Росії.

Керував ПВК “Е.Н.О.Т.” Роман Теленкевіч. Він ухвалював усі важливі рішення, давав іншим завдання і накази. За “ідеологію” відповідав Євген Морозов, який також вів фінансовий облік.

Технічним забезпеченням ПВК займався Василь Мінчік. Адвокати Мінчіка стверджували, що їхній підзахисний – військовий, має державні та відомчі нагороди за участь в гуманітарних операціях.

Один із обвинувачених у справі також розповів, що наприкінці 2016 року співробітники ФСБ і Слідчого комітету попросили членів ПВК взяти участь в обшуку, вони були одягнені в камуфляжний одяг і діяли під виглядом бійців спецпідрозділів. Після цього ті, у кого проводився обшук, заявили про зникнення дев’яти мільйонів рублів.

За цю операцію один із учасників ПВК отримав “знак подяки за допомогу ФСБ” – дві тисячі рублів і мобільний телефон.

Слідчий комітет Росії визнав ПВК “Е.Н.О.Т.” злочинною організацією, учасники якої, прикриваючись пропагандою патріотизму, скоювали злочини в складі злочинного співтовариства, яке нібито організували співробітники ФСБ.

Більшість учасників ПВК на чолі з Теленкевічем заарештовані. Підозрювані в організації цього злочинного співтовариства двоє співробітників управління ФСБ по Москві і області, майори Олександр Мрищук і Антон Барякшев, були затримані, але згодом їх відпустили з-під варти.

Читайте також:
У Лівію прибули російські літаки і снайпери “ПВК Вагнера”, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна