У 2020 році у ЗСУ підготують понад 7700 сержантів

 

У 2020 році в Збройних силах України підготують понад 7700 сержантів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це розповіли в Головному управлінні персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, пише “Армія.Інформ”.

Зазначається, що із 7730 сержантів, яких планується підготувати наступного року, 457 стануть інструкторами.

Цьогоріч професійними сержантами стали понад 5800 військовослужбовців.

Акцентується, що в українському війську створена мережа навчальних центрів, коледжів і центрів підготовки сержантського складу, які за структурою, функціями й завданнями тотожні відповідним закладам у країнах-членах Альянсу.

“Система підготовки сержантів в Україні передбачає багаторівневість за зразком армій НАТО. Програми курсів складають: базовий, середній, підвищений і вищий рівні. Кожен із них передбачає два етапи: підготовку командира-лідера й фаховий вишкіл відповідно до роду військ, виду Збройних сил України та військово-облікової спеціальності”, – зазначив начальник відділу бойової підготовки Сухопутних військ – заступник начальника управління бойової підготовки Головного управління підготовки ЗСУ підполковник Владислав Пономарьов.

Сержанти ЗСУ, наголошується, постійно проходять підготовку в закордонних військових навчальних закладах та навчально-тренувальних центрах.

Йдеться, скажімо, про Школи НАТО в Обераммергау (ФРН), ЗС Швейцарії, Литви, Латвії, Польщі, а також дві Академії Збройних сил США.

Читайте також:
Сержанти за стандартами НАТО: Рада законом прибрала із ЗСУ прапорщиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна