Ковельське диво: в Україні вперше за 15 років провели пересадку серця. ВІДЕО

 

В Україні вперше за 15 років провели пересадку серця.

Про це 25 грудня повідомили в Інституті серця МОЗ України, поширивши відео з операції.

Сама хірургічна операція проходила в Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні (Волинська область), її проводив відомий київський кардіохірург Борис Тодуров, директор Інституту серця.

“Трансплантація серця. Після 15-річної перерви ми зробили це. Спільна бригада Інституту серця і Ковельської районної лікарні”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що пацієнта везли з Києва у Ковель, оскільки неможливо було привезти донорське серце у зворотньому напрямку.

“Мультиорганний забір там провели напередодні увечері. Вилучили дві нирки і серце. Його пересадив Борис Тодуров, який з командою прибув з Києва і працював разом з ковельськими лікарями. Там же трансплантували і одну нирку, іншу відправили до столичного Інституту Шалімова, де під ранок теж провели операцію”, – уточнила голова ГО “Всеукраїнська платформа донорства IDonor” Ірина Заславець.

Читайте також:
Ув’язнена кардіохірург Кузьменко подала позов проти МВС та Авакова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна