Екскерівництво “Дельта Банку” підозрюють в розкраданні ₴4,4 млрд

 

Правоохоронці оголосили у понеділок, 23 грудня, підозри колишній голові ради директорів АТ “Дельта Банк” Олені Поповій, заступникові начальника департаменту корпоративного бізнесу банку та директору одного з товариств з обмеженою відповідальністю в розкраданні 4,4 млрд грн.

Посадовці банку незаконно виводили грошові активи за допомогою кредитування фіктивної підконтрольної фірми. Гроші перераховувалися на підставі фіктивних угод за межі території України на рахунки підконтрольних офшорних компаній.

“Для прикриття такої незаконної діяльності вони несанкціоновано втручалися в роботу міжнародної платіжної системи та вносили неправдиві відомості до автоматизованої банківської системи. Такі дії стали підставою для визнання АТ “Дельта Банк” неплатоспроможним”, – йдеться в повідомленні пресслужби Нацполіції.

Згідно з висновками судово-економічних експертиз, підтверджено збитки банку в розмірі 4,4 мільярда гривень. Наразі правоохоронці перевіряють можлива причетність й інших службових осіб та власників АТ “Дельта Банк” до злочину.

На час своєї ліквідації у 2015 році “Дельта Банк” був четвертим за розміром сукупних активів банком України. У лютому 2017 року Генпрокуратура України вже вручала підозри Олені Поповій та ще трьом особам в розкраданні 1,7 млрд активів банку.
У грудні 2019 року суд також арештував активи власника “Дельта Банку” Миколи Лагуна на 690 мільйонів.

Читайте також:
“Пресвята погорілиця”: 95-й квартал випустив “вибачення” перед Гонтаревою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна