Два інформатори “ЛНР” отримали тюремні терміни на Луганщині

 

Два інформатори незаконних збройних формувань так званої “ЛНР” отримали тюремні терміни.

Про це 24 грудня повідомив пресцентр СБУ.

Зокрема, мешканець Новоайдарського району Луганщини передавав своєму куратору інформацію про дислокацію та переміщення військової техніки Збройних сил України. Під час затримання інформатора співробітники СБУ вилучили в нього боєприпаси та вибухові пристрої.

Інший інформатор бойовиків, житель Лисичанська, виконував завдання зі збору відомостей про напрями руху, місця дислокації, склад та чисельність військової техніки ЗСУ. Крім того, за вказівкою кураторів із терористичного угруповання “ЛНР” він складав і передавав бойовикам списки місцевих мешканців, які служать у військових підрозділах та правоохоронних органах України.

“Під час обшуку за місцем проживання інформатора правоохоронці вилучили тротилову шашку, гранату Ф-1, набої різного калібру, комп’ютерну техніку та мобільні пристрої, які використовувалась для передачі бойовикам розвідувальної інформації”, – повідомили в СБУ.

У судовому засіданні обвинувачені повністю визнали свою вину та причетність до скоєних злочинів. Їх засуджено до п’яти років та трьох років і трьох місяців позбавлення волі відповідно.

Читайте також:
Ватажка розвідгрупи “ЛНР” “Мордвіна” ув’язнили на 9 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна