Під посольством РФ у Києві показали “Казки Путіна”

 

У Києві під посольством РФ в Україні активісти “КримSOS” провели вже 42-у рахунком акцію з вимогою розслідувати насильницькі зникнення людей в окупованому Криму.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 24 грудня, інформує “Крим.Реалії”.

Акція називалася “Казки Путіна про насильницькі зникнення в Криму для всього світу”.

“Ми хотіли б звернути вашу увагу і нагадати про те, що Росія і особливо президент Росії Володимир Путін в публічному просторі ніколи не визнають, що окупація Криму спричинила велику кількість проблем і порушень прав людини. Особливо це відчувається, коли російські представники виступають на міжнародних майданчиках і розповідають про казкову, альтернативну реальність”, – говорить координатор громадської організації “Крим SOS” Денис Савченко, який вів акцію.

Під час акції людина в масці російського президента сиділа біля новорічної ялинки і роздавала умовним представникам інших країн “подарунки” у вигляді дезінформації про Крим.

За словами Савченка, 42-га щомісячна акція біля стін російського посольства була присвячена двом зниклим в окупованому Криму кримським татарам Арлену Терехову і Руслану Ганієву.

За даними “КримSOS”, з моменту анексії Криму Росією на півострові зникли 43 кримчанина, 15 – досі вважаються зниклими безвісти.

Читайте також:
“Де Ервін?”: Під посольством РФ у Києві влаштували перформанс із м’ясорубкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна