Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл

 

Україна приєдналася до Декларації про безпеку шкіл: ми стали сотою державою, котра підтримала положення цього документа.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в неділю, 22 грудня, інформує видання “Армія.Інформ”.

Декларація містить низку зобов’язань для запобігання та реагування на напади, а також використання шкіл у військових цілях під час війни.

У країнах, що приєдналися до Декларації раніше, вже розроблені і запроваджуються підходи до імплементації цього документа. Їхній досвід може бути цінним для України.

Зазначається, що офіцери військово-цивільного співробітництва зараз мають низку тренінгів на цю тему.

За даними ЮНІСЕФ, під час збройного конфлікту на сході України постраждало 36 шкіл. А одна з них була атакована майже 15 разів.

“Бойовики, яких підтримує Росія, проводили навіть навмисні обстріли шкіл з використанням танків, важкої артилерії та мінометів. Іноді школи використовували як місце перебування військовослужбовців, а це відповідно до декларації є недопустимим”, – зазначив старший радник з військових питань міжнародної неурядової організації “Центр із питань захисту цивільного населення в умовах конфлікту” Сергій Дьома.

Читайте також:
Окупанти обстріляли школу у Золотому-5

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна