Окупанти обстріляли школу у Золотому-5

 

Вивчення відстані та тактико-технічних характеристик застосованого озброєння під час обстрілу житлових будинків та школи у Золотому-5 засвідчує причетність до злочину формувань Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба штабу ООС з посиланням на інформацію української сторони СЦКК.

“При детальному вивчені відстані, профілю, тактико-технічних характеристик застосованого озброєння, напрямку, з якого вівся обстріл, а також порядку розміщення позицій підрозділів Об’єднаних сил та збройних формувань Російської Федерації, стає зрозумілим про непричетність підрозділів Об’єднаних сил до обстрілу житлових будинків мирних мешканців Золотого-5”, — йдеться в повідомленні.

Як зазначається, максимальна дальність стрільби застосованого для обстрілу озброєння ОГ-9, ОГ-15, РПГ-7 не перевищує 800 метрів, а позиції Збройних сил України знаходяться на відстанях понад 2,4 км від пошкоджених будинків. На відстанях, достатніх для ураження пошкоджених будинків, знаходяться виключно збройні формування Російської Федерації.

У штабі також нагадали, що напередодні 14 квітня 2019 року з цього ж позиційного району бойовиками ЗФ РФ було здійснено обстріл населеного пункту Золоте-4, що на підконтрольній уряду України території із використанням аналогічного озброєння. Внаслідок обстрілу зазнали пошкоджень шість житлових будинків.

“Варто зауважити, що збройні формування Російської Федерації здійснюють варварські обстріли, знаючи, що в будинках мешкають ні в чому не винні мирні люди, а більш того – діти”, – наголошують в прес-службі.

Зазначені факти вкотре свідчать про цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту, небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей, повідомляють в штабі ООС.

Читайте також:
“Великоднє перемир’я” обговорять у Мінську 24 квітня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна