“Великоднє перемир’я” обговорять у Мінську 24 квітня

 

Обговорення припинення вогню на Донбасі у зв’язку з Великоднем продовжиться під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 24 квітня.

Про це йдеться у заяві для преси спецпредставника голови ОБСЄ Мартіна Сайдіка, поширеній за результатами зустрічі ТКГ у форматі відеоконференції 18 квітня, повідомляє “Укрінформ”.

“На жаль, на цьому етапі не вдалося досягти консенсусу (щодо оголошення “Великоднього перемир’я”, – “Н”). Сторони лише погодилися продовжити свої дискусії під час наступного, чергового засідання ТКГ у Мінську 24 квітня”, – мовиться у заяві.

За словами Сайдіка, під час засідання ТКГ та її робочої групи з безпеки у форматі відеоконференції було обговорено “низку пропозицій з метою узгодження спільної заяви ТКГ за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей України, яка підтверджує прихильність сторін до режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят”.

Раніше командування ЗС України в односторонньому порядку оголосило режим припинення вогню на Донбасі у зв’язку з Великоднем.

Пасхальне перемир’я мало набрати чинності 19 квітня опівдні, однак російські окупаційні війська продовжили збройні провокації.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Мінську Тристороння контактна група по Донбасу заявила про необхідність оголошення Великоднього перемир’я.
“У підсумку ТКГ зійшлася в думці про необхідність оголошення перемир’я і домовилася провести додаткову відеоконференцію 18 квітня для його остаточного узгодження. Досвід показує, що для ефективного і довгострокового перемир’я найголовніше – це політична воля сторін. При її наявності це зробити нескладно”, — зазначив тоді спецпредставник ОБСЄ в ТКГ по ситуації на Донбасі Мартін Сайдік.

Читайте також:
“Одностороннє перемир’я”. Окупанти 10 разів обстріляли позиції ООС, один воїн поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна